Sint-Kwintensstraat 74, 3511 Kuringen
+32472729926
Info@sterk-podiatry.be

Maatafname

1. Anamnese

In het begin van de consultatie nemen we tijd om een beeld te krijgen van uw huidige klachten / hulpvraag in relatie met de totale medische geschiedenis.
Vermits we in het centrum een holistische visie hanteren of ook wel het totaal beeld van het lichaam in kaart brengen om zo de oorzaak van uw klachten te gaan opsporen.
Zelden of nooit ligt de oorzaak van het probleem op de plaats waar de pijnklacht ontstaat, door het analyseren in de stijgende bewegingsketen ( startend van de voet tot hoofd) is het perfect mogelijk om onderliggende fysieke klachten te gaan opsporen en behandelen.


Zo is het niet ongewoon dat een voetpositie geoptimaliseerd gaat worden waardoor de nek en rugklachten ook beter worden.

2. Bewegingsanalyse

In de praktijk wordt er een bewegingsanalyse uitgevoerd met 6 high speed camera’s die het lichaam in zijn geheel gaat analyseren op een nauwkeurig en vertraagde wijze.
Deze bewegingen zijn met het blote oog niet waar te nemen.
Een bewegingsanalyse wordt uitgevoerd om preventief foutieve of afwijkende bewegingen te detecteren in het kader van blessurepreventie of de oorzaak van de klachten te achterhalen.

Daarnaast is het perfect mogelijk om een loopanalyse te laten uitvoeren om te kijken welk type van loopschoenen dat we kunnen adviseren.